Gymnastická konkurence se sešla v Moravském Písku

21.10.2013 13:09

Gymnastická konkurence se sešla v Moravském Písku

 

Oddíl SK MG Veselí nad Moravou dne 19.10.2013 uspořádal již 11. ročník mezinárodního závodu ve společných skladbách s názvem Veselský pohár. Závod se těšil velkému obsazení a konkurenci 230 závodnic z 19 oddílů z celé ČR, Slovenska a Polska. Z důvodu rekonstrukce haly ve Veselí nad Moravou, musel být tento závod přesunut do tělocvičny ZŠ Moravský Písek. Prostředí tělocvičny bylo ale velmi příjemné, závod se těšil velké oblibě, přinesl mnoho krásných okamžiků, příjemně strávený sobotní den a pro veselské moderní gymnastky znamenal první měření sil s konkurencí. A Veselanky se neztratily!

V dopoledním závodě Veselí reprezentovaly nejmladší členky oddílu (r.n. 2006 a ml.) v 0. a 1. kategorii v sestavách bez náčiní. Sestavu s názvem „Tarzan“ předvedly děvčata s nadšením a napětím, a v konečném výsledku to znamenalo 6. a 11. místo.

V odpoledním závodě se předvedly starší gymnastky. V kategorii Naděje mladší sestavu s 5 obručemi převedla také naše desetiletá devčata . Nezkušenost manipulace s tímto náčiním se ale projevila i na provedení celé sestavy a v konečném výsledky to znamenalo pěkné 6. místo. Ovšem závěr závodu byl už pouze ve veselské režii. Líbivou a téměř bezchybnou sestavu s 5 míči předvedly veselské naděje starší (r.n. 2001,2002) a s velkým bodovým rozdílem suverénně obsadily 1. místo a radost Veselanů byla znát. A to ještě nebylo všechno, v poslední kategorii LADY (závod dvojic a trojic) se představily nejstarší členky veselského oddílu Martina Buchtelová a Johana Roubalová. Těm se jejich sestava s kombinací náčiní kuželů a obruče také povedla, a do Veselí tak jejich zásluhou putovalo další 1. místo.

Za celý oddíl SK MG Veselí nad Moravou hodnotím závod jako velmi povedený a úspěšný start do podzimní gymnastické sezony.

Velké díky patří všem zúčastněným závodnicím a jejich trenérům, ZŠ v Moravském Písku za poskytnutí skvělých prostorů tělocvičny a poté konkrétně trenérkám   Miladě Niklové a Markétě Roubalové za  přípravu všech veselských gymnastek a skvělou organizaci celého závodu.   

                                                                                                                                                                                                      Martina Buchtelová

 

foto: www.palhegyi.com